Ontwikkeling

Zoeken
Menu
Home
Contact
 

Ontwikkelingen

Eydenberghof Westzaan

Eerste steen legging door de bewoners

Eerste steen legging Eydenberghof Westzaan

26 november 2019 hebben de bewoners een bouwblok beschreven en betekend. Dit blok is daarna als eerste blok gemetseld door Scholtens bouw de aannemer.

Ondertussen is het hoogste punt bereikt en staan er 3 woningen onder de kap.

Hoogste punt bereikt Eydenberghof Westzaan
Vorstelijk wonen in de Heerlyckheid Westzaan

Aan het dorpslint van het pittoreske en landelijke Westzaan verrijzen binnenkort een vijftal karakteristiek vormgegeven dorpsvilla’s. Op ruime kavels, grenzend aan het uitgestrekte veenweidelandschap met een grote diversiteit aan flora en fauna. De royale achtertuinen liggen op het zuiden of op het westen. De vijf woningen worden in een hofje gebouwd. De achtergelegen speelweide wordt eveneens eigendom van de hofeigenaren samen. Landelijke ligging en een schat aan vrije ruimte met directe toegang tot het buitengebied, op nog geen kwartier rijden van Amsterdam…

De gezamenlijke groene ruimte wordt, in overleg met de landschapsarchitect, beplant met gras, heesters en bomen. Zo blijft de Eydenberg Hof in contact met het achterliggende veenweidegebied. De speelweide is vrijwel omringd door vaarwater.
Gericht op luxe en comfort De Eydenberghof: vorstelijk wonen is een rijk bezit!

Eijdenberghof Westzaan View 1Eijdenberghof Westzaan View 2

De villa’s

De vijf villa’s worden opgetrokken uit oa baksteen en hout, afgewerkt met keramische dakpannen en hardstenen dorpels. Het Zaanse kleurenpalet en de zo kenmerkende vier-, zes- en achtvlaks ruitverdeling bepalen verder de authentieke uitstraling van met name de achterliggende vier villa’s. De uitbouw van de begane grond, ‘de loiving’* in goed Zaans, en de in deze omgeving nog veel voorkomende makelaar als romantische gevelafsluiter maken het plaatje compleet.
Er kunnen in de woning tot maximaal 7 kamers worden gerealiseerd. Ook kan de woning levensloopbestendig worden ingericht, met een slaap- en badkamer op de begane grond. Er kan gekozen worden voor een werkkamer op de verdieping, met inspirerend uitzicht op de polder. De derde woonlaag kan worden ingericht met slaapkamers, gebruikt worden als speelzolder of fungeren als berging. Of een combinatie daarvan. Dat is de ultieme luxe: het hebben van keuzemogelijkheden!
Drie woonlagen puur woongenot. Dat zijn deze vrijstaande woningen.

Info via de website: www.nieuwbouwzaanstreek.nl
Brochure Eydenberghof
Eijdenberghof Westzaan InterieurEijdenberghof Westzaan Plattegrond

h3>Klamperhoek Zaandam
Eerste steen 32 stadsappartementen en loftwoningen Oostzijde Zaandam

Wethouder Hans Krieger heeft afgelopen vrijdag 11 januari de feestelijke eerste steen gemetseld. Onder ruime belangstelling van kopers en alle bedrijven die hieraan hebben meegeholpen is daarna geproost in café Zaanzicht op een voorspoedige bouw. Aannemer Wit Wognum gaat op deze locatie dit mooie ontwerp realiseren welke door architect Patrick van Emmerik is ontworpen. Alle eenheden zijn verkocht en zullen begin januari 2020 worden bewoond.
Klamperhoek Zaandam

Stadsappartementen & Amsterdamse loftwoningen

De Oostzijde krijgt meer en meer de allure van vroeger terug. Statige herenhuizen worden afgewisseld met gestapelde woningen in de herkenbare pakhuisstijl van het Zaanoeverproject.

Motus heeft het initiatief genomen voor de ontwikkeling van ruim dertig verschillende twee- en driekamer appartementen op de hoek van de Oostzijde en de Klampersstraat. Het pand vervangt het karakteristieke vervallen ‘Pand van Middelhoven’. Appartementencomplex ‘De Klamperhoek’ houdt, door het ontwerp, de rijke historie van de locatie in ere en biedt tegelijkertijd een uitgekiende mogelijkheid voor kleine gezinnen, stelletjes maar ook alleenstaanden op de koopwoningmarkt.

Aan de uitstraling is veel aandacht besteed. Een gebouw met veel verspringende nok- en goothoogtes zorgt voor een interessant beeld, alsof het al jaren staat. Er is in de buitengevel gewerkt met hardstenen onderdorpels, keramische leipannen, verschillende stenen en metselwerkverbanden waardoor het pand een ‘rijke’ uitstraling krijgt. Met, onder meer, Franse balkons, zonnecellen op het dak en vloerverwarming in de appartementen heeft het extra luxe en comfort. Een prettige plek om thuis te komen en met voldoende vertier in de buurt om de deur weer uit te gaan. Ook aan het binnenterrein is veel aandacht besteed, verschillende kleuren gebakken klinkers en fraai aangelegd groen zorgen voor een prettige sfeer.

Klamperhoek Zaandam Zuidgevel

Toplocatie

De Oostzijde maakt deel uit van het Zaandamse stadscentrum. Niet voor niets begon hier de stadsvernieuwing met het bouwen van luxe appartementen aan de Zaanoevers. Het is goed bereikbaar voor autoverkeer en ligt toch net buiten het autoluwe stadshart. Het meest voor de hand liggende vervoermiddel voor woon-werkverkeer is de trein. In het spitsuur vertrekken om de paar minuten treinen naar de hoofdstad.

Klamperhoek Zaandam Verdieping F2

Stadsappartementen & loftwoningen

In het plan worden 28x 2/3 kamer appartementen gerealiseerd. Ze hebben allen zicht op een straatgevel en de hoek appartementen op 2 straten. Ook zijn er verschillende appartementen met een hoog plafond tot maximaal 3,8m.
Er zijn in het plan 4 Amsterdamse loftwoningen gelegen. Deze zeer populaire woning-indeling is uniek in Zaanstad en fantastisch om in te wonen.

Info via de website: www.nieuwbouwzaanstreek.nl

Brochure Klamperhoek Zaandam

Klamperhoek Zaandam Verdieping G1Klamperhoek Zaandam Plattegrond J

Hof van Brik Zaandam

Veboma Motus ontwikkeling heeft in mei 2017 het project Hof van Brik opgeleverd. Het was een uitdaging om deze kleinschalige inbreilocatie passend te maken in deze bestaande woonwijk. Twee volumes met totaal 16 eengezinswoningen zijn in een jaren ‘30 stijl door Scholtens Bouw uit Wognum gerealiseerd. Grote dakoverstekken, een fraaie baksteen en een ouderwets bloemkozijn hebben mede tot dit resultaat gezorgd.

Hof van Brik ZaandamHof van Brik Zaandam